Tips bij het kiezen van een Tablet

De laptop verdwijnt steeds meer uit het straatbeeld en we veranderen steeds meer naar grotere telefoons en tablets. Sterker nog deze blog is geschreven op mijn Surface 2, want deze is gewoon makkelijker mee te nemen dan een hele laptop. Maar waar moet je nou op letten als je een tablet kiest?

De Ubuntu tablet
De Ubuntu tablet

Besturingssysteem

Het grootste verschil tussen de tablet merken is het besturingssysteem. De Surface die ik gebruik heeft bijvoorbeeld Windows 10. Daarmee kan je dus eigenlijk alles wat je ook met een Windows laptop zou kunnen. Windows 10 is een ideaal besturingssysteem voor de laptop vervangende tablet. Een andere optie is Android. Android is een zeer populair besturingssysteem met heel veel opties. Het grote voordeel van Android is dat er een hele grote appstore achter zit. Bijna alles wat je op een Windows laptop kan, kan je ook op de Android tablet. De derde optie is iOS van Apple. Hoewel dit natuurlijk ook goed in elkaar zit ben je dan alleen verplicht om de appstore te gebruiken. Hiermee kan je alleen maar dingen doen die Apple toe staat, en de Apple Appstore is best duur.

Looks en opties

Een ander belangrijke punt is natuurlijk de looks en de opties. Zo zijn er tablets waarop een toetsenbord kan worden aangesloten. Dit is natuurlijk ideaal voor als je veel schrijft. Of wat dacht je van een tekenpen voor als je veel wilt tekenen? Let dus goed op dat de tablet ook kan waar jij hem voor wilt gebruiken? Daarnaast is de grootte ook belangrijk, veel mensen denken vrij snel hoe kleiner hoe beter. Maar als je langere tijden naar je tablet gaat kijken is een grotere tablet toch fijn.

Bescherming

Als je dan eindelijk je tablet hebt gekozen wil je natuurlijk dat hij in top conditie blijft. Hiermee is het heel handig dat je een goede hoes, cover of sleeve koopt. Een tablet is nou eenmaal een hele dure aankoop, en je wilt dus niet dat het kapot gaat. Mijn eigen iPad heeft bijvoorbeeld een hardcover hoesje, dat hem beschermt tegen vallen. Mijn Surface gebruikt zijn toetsenbord als bescherming voor het scherm. Wil je weten wat er allemaal mogelijk is? Kijk dan eens voor een Tablethoes Shop4tablethoes.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.