SSD fabrikant OCZ vraagt faillissement aan

SSD fabrikant OCZ heeft vandaag faillissement aangevraagd. Het bedrijf zit al een tijdje in slecht financieel weer. OCZ is groot geworden met SSD schijven, alleen tegenwoordig zijn de winstmarges op de SSD schijven zeer laag geworden. Daarnaast is het voor een klein bedrijf zoals OCZ heel moeilijk om te concurreren met bedrijven zoals Samsung.

OCZ logo

Het lijkt ook dat het bedrijf de schade aan hun naam van de Vertex 2 en Vertex 3 SSD schijven nooit te boven is gekomen. De twee eerder genoemde producten waren laten we eerlijk zijn compleet niet betrouwbaar. En dit heeft tot gevolg gehad dat zelfs bij de nieuwste producten die ze uitbrachten er consumenten reageerde dat ze geen vertrouwen meer hebben in het bedrijf.

Het laatste nieuws rond het faillissement is dat Toshiba interesse heeft in het overnemen van OCZ. Hierin gaat het waarschijnlijk alleen om de patenten en technologie en niet om de naam. De naam is immers best discutabel en ik kan me voorstellen dat Toshiba dan de producten onder eigen naam wil gaan uitbrengen. Hierbij moeten we niet vergeten dat OCZ de eigenaar is van de rechten van Barefoot 3 controller en de Vector 150 SSD. Beide zeer goede producten.

Het is nu dus afwachten wat er precies rond OCZ gaat gebeuren. Wat gelukkig wel duidelijk is: Europese consumenten hebben recht op garantie via de winkel waar het product gekocht is. Dit zou handig zijn als het bedrijf verdwijnt. Dit staat zo in de Europese regels.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.