Het overzicht van spam verzonden in januari 2013

Elke maand wordt er een samenvatting gemaakt van alle spam die verzonden wordt wereldwijd. Hieronder staat de samenvatting van januari beschreven. In januari werd 7.7% minder spam verzonden in vergelijking met december, 0.003% minder phishing emails en 3% meer malware.

Ook spammers waren niet vergeten dat Valentijnsdag op komst was. Een groot deel van de spam had te maken met Valentijnsdag  Vooral de e-mails waarin bloemen of fruitmanden werden aangeboden waren populair.

China is in januari de grootste spam verzender van de wereld, vooral speelgoed, zaklampen en loterijen zijn populair onder de spammers uit China. Na China staan Zuid-Korea en Amerika hoog in de top spammers van deze maand.

Overzicht SPAM januari

Hoewel er minder spam is verzonden was er wel een duidelijke toename in de verzonden malware.  De nummer 1 Trojan is bedoeld om wachtwoorden te stelen, en dan niet alleen voor internet bankieren maar elk wachtwoord dat hij kan vinden. De nummers 2 en 3 sturen zichzelf weer door naar iedereen in het adresboek van de ontvanger, maar zijn verder niet echt schadelijk.

Op het gebied van phishing is er niet veel veranderd in voorgaande maanden. De meeste phishing heeft nog steeds als hoofd-onderwerp social media, met op nummer twee banken en financiële instellingen.

 

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.