Seagate presenteert de LaCie Chromé

LaCie, het wat meer premium-merk van Seagate heeft een nieuwe externe hardeschijf gepresenteerd op de CES. Het gaat hier op de LaCie Chromé. De Lacie Chromé is een externe hardeschijf met een USB 3.1 aansluiting met daarin twee SSD schijven. De schijven zitten in een volledig alluminium behuizing om de hitte goed te kunnen spreiden, maar ook voor duurzaamheid en stevigheid.

3_LaCie-Chrome-Hero-Right-3L_400pxZoals hierboven gezet bezit de LaCie Chromé twee SSD schijven, dit zijn twee 500Gb schijven in Raid-0. Dit levert een maximale snelheid van 940 Mbyte/sec om te lezen en 900Mbyte/sec om te schrijven. Echter bied het geen enkele redundancy. 

De Chromé bezit een USB 3.1 Type-C-connector welke een snelheid levert tot 10 Gbit/s. Een kabel van USB-C naar USB-A wordt meegeleverd. Het apparaat is ontworpen door de designer Neil Poulton en de behuizing wordt met de hand in elkaar gezet. Vervolgens wordt het net zo lang gepolijst tot er een glanzende laag ontstaat. De voet bevat neodymium magneten voor een sterke bevestiging.

De LaCie Chromé zal in het eerste kwartaal van 2016 beschikbaar komen voor een adviesprijs van 1.100 dollar.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.