Samsung brengt functies Note 7 naar Galaxy S7

Samsung is bezig met het overhevelen van bepaalde functies van de Galaxy Note 7 naar de Galaxy S7. Dat moet mensen die een Note 7 hebben gehaald overhalen om voor een S7 te gaan. Samsung liet maandag tegenover de BBC weten dat de S7 en S7 Edge worden “verbeterd” met nieuwe functies. De ‘always-on’-functie voor het scherm van de S7 is al verbeterd en wordt uitgerold in een update. Hopelijk word alleen de ontplof functie niet meegenomen naar de S7

s7-2

De Note 7 is door Samsung teruggeroepen vanwege problemen met de batterij. Het toestel kan oververhit raken, waarna de batterij explodeert. Na een eerste verkoopstop werd het ontwerp van de Note 7 aangepast, maar ook die modellen bleken brandgevaarlijk. Samsung heeft besloten de verkoop van het toestel te stoppen en bezitters van een Note 7 op te roepen hun telefoon terug te sturen. In sommige landen worden klanten met een extra korting verleid tot het kopen van een andere smartphone van het bedrijf.

Vlaggenschip

Normaal gesproken brengt Samsung elk jaar twee high-end smartphones op de markt: een uit de Note-serie en een uit de Galaxy S-serie. Omdat de Note dit jaar is afgevallen, wil Samsung klanten vermoedelijk naar de S7 lokken.

“De S7 Edge is nu het vlaggenschip voor de rest van het jaar”, zei analist Ian Fogg van IHS Markit. Samsung moet volgens Fogg “alles doen om die competitief te maken tegenover nieuwe rivalen als de iPhone 7 en Google Pixel.”

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.