Rust in Vrede Windows XP

Microsoft heeft de ondersteuning van Windows XP vandaag officieel stopgezet. Dat houdt in dat Microsoft niet langer updates zal verspreiden, waardoor nieuwe kwetsbaarheden niet langer worden weggewerkt.
eindexpMicrosoft verspreide vandaag de laatste updates voor Windows XP. Hiermee werden de laatste kwetsbaarheden opgelost, maar voor nieuwe kwetsbaarheden zullen geen updates worden verstrekt. Dit betekent dat hackers nu onbeperkt gebruik kunnen maken van niet-gesignaleerde gaten in de beveiliging. Hierdoor wordt nu aangeraden om over te stappen op een nieuwere versie van Windows.

Voor Nederland is het aflopen van de ondersteuning een groot probleem, nog 1 miljoen systemen maken gebruik van het besturingssysteem. De Nederlandse overheid maakte vorige week bekend een contract te hebben getekend voor een jaar extra ondersteuning.

Windows XP werd op 25 oktober 2001 uitgebracht, er werden drie grote Service Packs verspreid, de laatste op 21 april 2008. De initiële ondersteuning liep op 14 april 2009 af. Dit hield in dat er vanaf die datum onder andere geen gratis technische ondersteuning meer werd geboden.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.