Oplichters callcenter Trademark Office is failliet verklaard

Trademark Office het Groningse callcenter dat vooral bekend is omdat het honderden klanten heeft opgelicht, is failliet verklaard door de rechtbank.

Het faillissement werd aangevraagd door Berntsen Mulder Advocaten uit Alphen aan den Rijn. Het kantoor heeft ongeveer 200 gedupeerde ondernemers bijgestaan aan wie het bedrijf geld schuldig is. Volgens advocaat Nagessersing gaat het om verschillende bedragen. Ook gaat het om een bedrag van 30.000 euro aan proceskosten. De advocate geeft verder aan dat cliënten niet anders konden dan het faillissement aanvragen. ,,We hebben van alles geprobeerd, zoals beslag leggen, om de toegewezen claims van onze cliënten veilig te stellen. Dat heeft tot onvoldoende resultaat geleid.”

Mei 2019

In mei 2019 bepaalde de rechter dat Trademark Office liegt om bedrijven aan te zetten tot peperdure en onnodige registratie van domeinnamen. Hierbij werd duidelijk dat alle overeenkomsten die gemaakt zijn niet geldig zijn, en de klanten schadeloos gesteld moeten worden.

Regeling niet nagekomen

Begin december werd zelfs een betalingsregeling afgesproken. Maar deze regeling is niet nagekomen, daarom is deze aanvraag gedaan, legt Nagessersing uit. De rechter heeft op 14 januari het faillissement uitgesproken. Dat betekent dat het dossier nu naar de curator gaat. ,,Wij dienen de vorderingen namens onze cliënten bij hem in en we hopen dat hij voldoende activa aantreft of genereert om ze te voldoen.” De bestuurders kunnen eventueel privé aansprakelijk worden gesteld.

Opgelicht

Trademark Office verkocht jarenlang domeinnamen aan kleine ondernemers. Dat gebeurde niet op een nette manier. Bakkers, loodgieters en biodanza-studio’s werden valselijk onder druk gezet met leugens. Dat ging ongeveer zo: ,,Er is een bedrijf dat uw domein wil kopen en er met uw zorgvuldig opgebouwde naam vandoor wilt gaan. Als u nu hier tekent voor een paar honderd euro, dan leggen wij alles snel vast”

De gedupeerden zijn erg blij

Treske Bruning uit Noord-Brabant is eigenaar van TreskeMuziek en is opgelicht door Trademark Office. ,,Ik ben blij met het faillissement. Ik hoop dat deze mannen nooit meer de kans krijgen om kleine ondernemers te bedriegen. Bij onze rechtszaak tegen Trademark Office heb ik Jonathan Oudekerk en Boy Hoogeveen gezien, en hun arrogantie en brutaliteit vond ik zó stuitend. Als je in dat trucje trapt, zoals ik, denk je eerst: ja, dan had ik maar niet zo dom en naïef moeten zijn. Maar hier stonden echt twee mannen die… nou ja, die niet van plan zijn om ooit in hun leven een goede daad te doen.”

Ze zou eigenlijk de kosten die zij voor een advocaat gemaakt heeft, moeten terugkrijgen. Nu Trademark Office failliet is, is twijfelachtig of dat lukt. “Maar daar geef ik echt niks om. Ik wist niet eens dat ik die proceskosten terug kon krijgen. De advocaten hebben ons zo geweldig geholpen. Steeds heel correct en precies aangegeven: dit gaan we nu doen, dat kun je verwachten. En dat ze dan ook nog winnen, geweldig.”

Oud-medewerker: Wel verwacht

Een oud-medewerker, die anoniem wil blijven en in 2018 een tijd werkte voor Trademark Office wordt verrast met het nieuws over het faillissement. Hoewel: ,,Eerlijk gezegd had ik wel verwacht dat dat een keer zou gebeuren. En ik vind het veel waard dat er nu iemand echt goed kan kijken in alle documenten en alles wat er in dat bedrijf is gebeurd. Soms voel ik me nog steeds wel eens schuldig omdat ik daar een tijdje gewerkt heb.”

,,Vrij snel nadat ik ontslag had genomen in 2018, gingen er steeds meer mensen weg. Ik ken nu niemand die nog voor ze werkt. Ook de mensen die heel close met Jonathan en Boy waren, zijn weg. Binnen het bedrijf was ook bekend dat er een rechtszaak liep en dat gaf best veel onrust.”

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.