Opera Next beta is uit

Opera heeft de nieuwste versie van hun browser beschikbaar gemaakt. Het gaat voor het eerst om een Opera browser waarvan de engine niet door hun zelf gemaakt is. Tot vandaag gebruikte alle Opera browsers de engine Presto echter gebruikt Opera Next de engine Chromium. Chromium is een door Google gemaakte engine die ook gebruikt word in Chrome en Safari.

opera-next-for-desktop

Op dit moment is de nieuwe versie van Opera nog in Beta en komt er elke paar weken een update beschikbaar totdat deze versie uiteindelijk echt uitkomt. Opera Next is geschikt voor zowel Mac, Windows en Linux maar komt bijvoorbeeld ook op de Android als vervanger van Opera Mini. Tussen de huidige versie van Opera en Opera Next zitten twee versienummers. Dit zou betekenen dat pas volgend jaar de browser echt gereleased zou worden.

Opera Next laadt een stuk sneller dan de oudere versies en heeft een paar leuke themes. Voor de rest heb ik nog niet veel leuks aan de nieuwe browser kunnen ontdekken. Ik heb wel een klein filmpje gemaakt zodat je kan zien hoe het er nu uitziet.

httpv://youtu.be/leEvvrDdoYY

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.