Nieuws: Facebook bouwt drie nieuwe datacentra

Facebook gaat in 2013 beginnen met de bouw van drie nieuwe datacentra. Deze datacentra zijn bedoelt voor de opslag van oude foto’s en videos. Op dit moment zijn er meer dan 240 miljard foto en video updates gedaan. Dagelijks komen er 350 miljoen foto’s bij. De opslag van dit materiaal kost veel ruimte en heel veel energie. Facebook gaat als oplossing hiervoor iets unieks proberen: Een koud datacentrum.

Facebook zegt zelf dat 82% van al het verkeer zich richt op de 8% van de nieuwste uploads. Het koude datacentrum is ontworpen om de foto’s en videos op te slaan die niet meer zo vaak worden opgevraagd. In de koude datacentra komen enkele duizenden servers in standby modus te staan. Deze servers gaan pas werken op het moment dat er een oude afbeelding word opgevraagd. Op het moment dat de server niks hoeft te doen gaat deze weer in standby waarbij het dus stroom bespaard.

Facebook zegt zelf 79 miljoen Kwh te besparen op jaar basis met deze manier van werken. Facebook geeft ook aan dat het iets langer gaat duren voordat de afbeelding zichtbaar word, maar het zou snel genoeg zijn zodat de bezoekers het niet merken.

 

 

 

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.