Nieuwe Atari-console verschijnt volgend jaar.

Atari komt in de lente van 2018 met een nieuwe console, de Ataribox. Het apparaat zal tijdens een crowdfundingcampagne worden aangeboden voor 250 à 300 dollar (210 à 250 euro). Dit heeft Feargal Mac bekend gemaakt in een gesprek met VentureBeat.

Het apparaat moet in de herfst nog op crowdfundingsite Indiegogo verschijnen. Op de Ataribox zal direct een groot aantal klassieke Atari-games speelbaar zijn, maar er moeten ook moderne games op gespeeld kunnen worden. Het gaat niet om games die grafisch zeer intensief zijn, maar wel populaire spellen als Minecraft.

Volgens Mac gebruikt de Ataribox een speciaal gemaakte processor van AMD met Radeon-graphics. Hij geeft daar geen verdere details over. De console krijgt een aangepaste versie van Linux en er moeten pc-games op kunnen draaien. Verder zal de Ataribox in staat zijn tot muziek- en videostreaming, het draaien van apps en webbrowsen. Feargal Mac benadrukt dat de Ataribox een open systeem moet worden, waar iedereen voor kan ontwikkelen en dat door gebruikers kan worden gepersonaliseerd. Mensen krijgen bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om het onderliggende besturingssysteem aan te passen.

In juli werden de eerste afbeeldingen van de Ataribox vrijgegeven. Het apparaat verschijnt onder meer in een versie met een voorkant van hout, net als de Atari 2600 uit 1977.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.