Netflix begint met blokkeren VPN en Proxy gebruikers

Netflix heeft aangekondigd te beginnen met het blokkeren van mensen die een Proxy of VPN gebruiken. Een VPN of Proxy kan gebruikt worden om de Amerikaanse Netflix te benaderen in een ander land dan Amerika. Dit is volgens de algemene voorwaarden verboden.

NetFlix 3D logo

Op verschillende fora en discussiegroepen werd dit weekend al duidelijk dat Netflix hun VPN blokkade heeft uitgebreid. Gebruikers in Spanje, Duitsland, Tsjechië en Engeland hebben gemeld dat hun VPN of Proxy niet meer werkt. In Nederland zijn er nog geen meldingen binnen gekomen dat de Proxy of VPN niet meer werken, maar dit kan nooit lang meer duren.

Netflix kondigde dit al eerder aan.

Een jaar geleden kondigde Netflix al aan dat ze strenger ging kijken naar mensen die buitenlandse Netflixen bezoeken. Het bedrijf komt hiermee de eigenaren van de televisie programma’s en films tegemoet. Veel producenten van programma’s hebben er een probleem mee dat mensen switchen van land om programma’s eerder te kunnen kijken, of om programma’s te kijken die eigenlijk niet in een bepaald land worden uitgezonden.

Volgens veel gebruikers is het beperkte aanbod op Netflix een van de redenen om via een Proxy of VPN een ander land te gebruiken. Zo is het aanbod in Nederland eigenlijk zeer beperkt. Maar bijvoorbeeld de populaire programma’s House of Cards en Orange Is The New Black worden wel weer in Nederland uitgezonden, maar niet in België en Duitsland. Dit is dan weer een reden voor mensen uit die landen om de Nederlandse versie te gebruiken.

Netflix heeft al eerder een keer aangekondigd dat er plannen zijn om mensen volledig van hun dienstverlening te blokkeren op het moment dat ze hun land omzeilen. Van deze aankondiging is op dit moment nog geen bewijs gevonden dat dit ook daadwerkelijk gebeurd.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.