Napster keert terug in Nederland

Napster komt weer terug naar Nederland. Ditmaal niet als P2P dienst maar als muziekstreamingsdienst. Hiermee gaat het bedrijf de concurrentie aan met Spotify en Deezer.

Een abonnement voor Napster komt op 9.95 euro per maand. Voor dit bedrag kunnen gebruikers muziek luisteren op verschillende soorten apparaten zowel offline als online. Met dit tarief is het net zo duur als Spotify. Het grootte verschil zit hem in dat Napster geen goedkoper of gratis abonnement gaat aanbieden. Wel is het mogelijk om het product voor 30 dagen te testen. Napster zegt zelf dat er ongeveer 20.000.000 nummers beschikbaar zijn.

Napster begon in 1999 als file sharing dienst. Hiermee was het een van de eerste grote uitwisselingsdiensten voor muziekliefhebbers. Door een aantal rechtszaken viel het doek voor Napster in 2001. Nu na verschillende overnames van de naam is de naam in handen gekomen van Rhapsody, een Amerikaanse muziekdienst. Napster komt nu beschikbaar in 14 landen waaronder dus Nederland maar ook België, Frankrijk, Ierland, Denemarken, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.