Michiel Veenstra zet zich in voor Bits for Freedom!

De 3FM-dj Michiel Veenstra gaat als ambassadeur zijn stem lenen aan digitale-burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom. Hiermee is de Glazen Huis-bewoner de eerste officiële ambassadeur van de stichting. Veenstra hoefde naar eigen zeggen geen twee keer na te denken toen Bits of Freedom hem vroeg om hun ambassadeur te worden.

 

“Ik ben gek op internet, social media en nieuwe gadgets! Maar het mag duidelijk zijn dat we ons in toenemende mate moeten afvragen wat de schaduwkanten van deze nieuwe toepassingen zijn. Het is goed dat er een organisatie is als Bits of Freedom, die kritisch kijkt naar online ontwikkelingen en de gevolgen hiervan voor onze vrijheid.”

Michiel Veenstra is zeker niet onbekend met de onderwerpen van Bits of Freedom: voordat hij werd ontdekt als radiotalent werkte hij als webmaster bij de radio. Niet lang daarna begon hij als internetondernemer. Maar 3FM-fans zullen Veenstra vooral kennen van zijn populaire blog over internet en technologie, dat hij al meer dan tien jaar bijhoudt.

De dj, die elke avond live op 3FM te horen is tijdens zijn 3 uur durende radioprogramma, is een van de eersten die begin jaren ’90 slaagden voor de opleiding Digitale Journalistiek in Utrecht. Een internetliefhebber van het eerste uur dus. Als Glazen Huis-bewoner weet Michiel bovendien maar al te goed hoe het voelt om 24/7 gevolgd te worden.

Veenstra zal als ambassadeur aandacht besteden aan relevante onderwerpen in zijn programma en ook een rol spelen in de uitreiking van de Big Brother Awards dit jaar.

“Voor Bits of Freedom is het belangrijk dat een zo groot mogelijk publiek kennis maakt met problemen rond online vrijheid en veiligheid”, zegt Ot van Daalen, de directeur van de stichting. “We zijn dan ook ontzettend blij met de steun van deze meervoudig ‘meest invloedrijke Twitteraar’!”

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.