Internet scammer gevonden. (NL88 RABO 0110 5710 02)

Steeds vaker en vaker krijgen we scam e-mailtjes die proberen je geld afhandig te maken. Steeds vaker worden hiervoor buitenlandse rekeningen gebruikt of bitcoin zodat het moeilijk is om iemand te achterhalen. Er zijn gelukkig ook domme mensen die je geld afhandig proberen te maken, zoals de heer A. Mohammed Khathem.

A Mohammed Khathem

De heer A. Mohammed Khathem stuurt e-mailtjes names het CJIB zoals je hier naast kan zien. Het zou gaan om een snelheidsovertreding die gemaakt is. Er word in de e-mail niet uitgelegd waar de overtreding gemaakt is, maar ik zou 15 kilometer te hard hebben gereden, na correct blijft er een snelheidsovertreding van 11 kilometer over. Nu is het CJIB heel duur, maar de heer A. Mohammed Khathem vraagt hier 519 euro voor. En of we dit even over kunnen maken naar zijn rabobank nummer: NL88 RABO 0110 5710 02.

iDeal

Waar A. Mohammed Khathem geen rekening mee heeft gehouden is dat de iDeal link die hij stuurt voor de betaling netjes zijn volledige naam en rekeningnummer publiceert. Zo is het dus direct duidelijk dat het niet om het CJIB gaat maar om zijn rekening met nummer: NL88 RABO 0110 5710 02. Aangezien het de officiele iDeal pagina is van de Rabobank moet NL88 RABO 0110 5710 02 dus een rekening zijn bij de Rabobank en is bij de Rabobank ook de gegevens van de eigenaar bekend.

NL88 RABO 0110 5710 02

Wij hebben dit verder gemeld bij de Rabobank en de politie. Daarom is het dus altijd belangrijk dat je de rekeningnummers checkt met de officiële rekeningnummers van de instanties. En bekeuringen komen nooit per e-mail binnen. Trap hier dus niet in.

You May Also Like

1 comment

Margreet Beenen says:

Aan het aantal taalfouten is ook vaak te zien dat het om een nepmail/brief gaat.

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.