ING komt met contactloos betalen

ING is de eerste bank in Nederland die komt met de nieuwe soort betaalpas. De nieuwe pas is geschikt voor contactloos betalen. Contactloos betalen is een techniek die momenteel in ontwikkeling is waarmee snel en gemakkelijk betaald kan worden door de pas dicht tegen de betaalautomaat  te houden. Contactloos betalen met de pas zal ongeveer in begin 2014 mogelijk worden. De ING heeft hun klanten hierover geïnformeerd. De vervanging vindt gefaseerd plaats, op basis van de vervaldatum van de pas. Tot eind 2013 zullen er circa 3 miljoen nieuwe passen uitgegeven. Op dit moment kan de betaalpas dus nog niet gebruikt worden voor contactloos betalen maar is al wel geschikt voor als het uitgerold is. De pas kan uiteraard ook gewoon worden gebruikt voor alle bestaande betaalfuncties, zoals betalen in winkels, geld opnemen bij de geldautomaat en de Chipknip.

contactloos betalen

Hoe werkt contactloos betalen met een betaalpas? Naar verwachting vanaf begin 2014 zal met de pas contactloos betaalt kunnen worden door de pas kort tegen de betaalautomaat te houden. De pas communiceert dan met de automaat zonder dat de pas in de automaat hoeft te worden gestoken. Doordat de Betaalpas wordt voorzien van een antenne in de Betaalpas zal de transactie tot stand komen zonder dat de pas in de automaat gestoken hoeft te worden. De verwerking van de betaling gaat op dezelfde manier als bij een transactie waarbij de pas in de automaat wordt gestoken. De betaling wordt direct van de betaalrekening afgeboekt.

ING016-07-Betaalpas_nfc_voorbeeld_300dpi_tcm14-136604

De nieuwe betaalpas is te herkennen aan het contactloos logo op de achterkant van de pas. Ook op betaalautomaten in winkels zal dit logo zichtbaar zijn. Winkeliers die contactloos betalen mogelijk willen maken voor hun klanten, kunnen vanaf dit najaar geschikte betaalautomaten kopen. De verwachting is dat dit een zeer populair betaalmiddel gaat worden.

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: