Hiep Hiep Hoera, Siri bestaat 5 jaar

Apple bracht op 4 oktober 2011 de virtuele assistent Siri uit. Praten tegen een stukje software was toen nog een het toppunt van nieuwigheid, maar word inmiddels steeds normaler. Siri is een stukje software dat  luistert naar de stemcommando’s van gebruikers om zo simpele handelingen uit te voeren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om iemand te bellen of een SMS-bericht te dicteren.
siri

De assistent werd ontwikkeld door de Amerikaanse startup Siri, die in 2010 door Apple werd overgenomen. Het bedrijfje had eerst nog een zelfstandige app die op simpele stemcommando’s antwoord kon geven. Siri was bij haar Apple-introductie in 2011 beperkt beschikbaar. Alleen de toen nieuwe iPhone 4S had toegang tot de nieuwe functie. Pas een jaar later kreeg de iPad ondersteuning voor Siri.

Hoewel Siri in Nederland beschikbaar was, waren veel van de functies hier nog moeilijk te gebruiken. Zo werden slechts een beperkt aantal talen ondersteund, waardoor Nederlanders in het Frans, Engels of Duits tegen de telefoon moesten praten. Veel van de antwoorden die Siri kon verschaffen waren ook locatiegebonden. Siri kon bijvoorbeeld alleen in de Verenigde Staten restauranttips verschaffen, omdat daar een speciale locatiedatabase van Yelp voor werd gebruikt. Inmiddels zijn veel locaties in Nederland wel te vinden.

Sinds kort hebben ontwikkelaars ook toegang tot Siri, waardoor apps de virtuele assistent mogen benutten. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om een WhatsApp-bericht via de assistent te versturen.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.