Het overzicht van spam verzonden in Februari 2013

Elke maand wordt er een samenvatting gemaakt van alle spam die verzonden wordt wereldwijd. Hieronder staat de samenvatting van februari beschreven. In februari werd 12.8% meer spam verzonden in vergelijking met januari, 0.003% minder phishing emails en 0.2% minder malware.


Zoals verwacht had een groot deel van de spam te maken met Valentijnsdag  Vooral de e-mails waarin bloemen of fruitmanden werden aangeboden waren zeer populair. Vergeleken met vorige jaar was er wel een groot verschil. Er werd wel spam verzonden, echter werd er bijna geen malware mee verzonden.

Amerika is in februari de grootste spam verzender in de wereld met 16.9% van alle spam. Hierna volgen China en Zuid-Korea hiermee blijft te top 3 ongeveer gelijk. De spam uit Amerika had vooral te maken met Valentijnsdag. De kans is groot dat Amerika nu weer zakt.

spamreport_feb2013_pic01

Hoewel er weer minder malware werd verzonden is er wel een grote verandering waarvoor de malware bedoeld is. De nummer 1 en 2 zijn bedoeld om bankgegevens te ontlokken door het tonen van login pagina’s van banken en hier de invoer van te onthouden. Opvallend is nummer 3. Nummer 3 is een backdoor programma uit een grote familie van backdoor programma’s. Indien deze malware op de computer geïnstalleerd word is het mogelijk om deze remote over te nemen.

spamreport_feb2013_pic02

Op het gebied van phishing is er niet veel veranderd in voorgaande maanden. De meeste phishing heeft nog steeds als hoofd-onderwerp social media, met op nummer twee banken en financiële instellingen.

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: