Gratis bescherming tegen ShellShock / Bash bug

Trend Micro, specialist in beveiligingssoftware, neemt proactief maatregelen tegen de Shellshock- oftewel Bash Bug-kwetsbaarheid om mensen en bedrijven te beschermen. Hiertoe heeft de beveiligingsspecialist een reeks gratis tools beschikbaar gemaakt om servers en webgebruikers op Mac OS X en Linux platformen te scannen en beveiligen. Daarnaast geeft Trend Micro aanbevelingen om systemen voor eindgebruikers, IT-beheerders, website operators en hosting voor bedrijven veilig te houden.

shellshock-ComputerGeek

Wat is Shellshock:

Shellshock is een kwetsbaarheid die command access tot Linux-gebaseerde systemen en zodoende de meerderheid van web-servers over de hele wereld bedreigt. Daarnaast heeft het impact op met internet verbonden apparaten op het Mac OSX-platform. De kwetsbaarheid bedreigt zo in potentie een half miljard webservers en andere met internet verbonden apparaten zoals mobiele telefoons, routers en medische hulpmiddelen.

Tools:

De tools maken het voor IT-beheerders mogelijk servers te scannen en beveiligen, waaronder web-security en anti-malware tools waarmee ze hun eindgebruikers kunnen beschermen. Trend Micro onderzoekers monitoren momenteel het beveiligingslek om indien nodig, aanvullende maatregelen te nemen. Via deze link kunnen de tools worden geraadpleegd en tevens kun je hier meer te weten komen over de gratis beveiligingsmogelijkheden van Trend Micro voor de kwetsbaarheid Shellshock.

Meer informatie:

Voor meer informatie over Shellshock, klik hier. Trend Micro heeft ook een visuele FAQ Infographic ontwikkeld met meer informatie over de kwetsbaarheid is en hoe het werkt. Klik hier om te bekijken.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.