Google ontkend medewerking aan het PRISM programma

Google geeft een statement naar buiten gebracht omtrent de publiciteit over het PRISM surveillance programma. In de berichtgeving geeft het aan dat Google niet meewerkt aan het door de overheid genoemde programma. Ook is het zo dat Google geen directe toegang geeft tot hun servers en dat er zeer zeker ook geen backdoors zijn die de overheid kan gebruiken.

google-logo

Na de eerste statement die naar buiten kwam van Google is er nu een tweede statement. Hierin schrijven zowel Larry Page als David Drummond dat ze nog nooit van het PRISM programa gehoord hadden tot gisteren.

Google geeft ook aan dat ze nog nooit een officieel verzoek hebben ontvangen om grote hoeveelheden gegevens te verstrekken. Eerder gaf het bedrijf Verizon aan dat ze een verzoek hadden gehad voor in het totaal 1.000.000 persoonsgegevens achter telefoonnummers.

De conclusie in het hele verhaal is dus dat Google alles ontkent wat naar buiten is gebracht over vrije toegang van de overheid. Iets wat eigenlijk ook wel logisch is als je ziet naar het publieke verzet dat Google al tijden tegen de overheid voert.

 

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.