Gefeliciteerd! Sms bestaat 25 jaar

Het is vandaag 25 jaar gelden dat de eerste SMS werd verstuurd. Op 3 december 1992 werd door Neil Papworth het eerste sms verstuurd. Dit gebeurde naar Richard Jarvis met de tekst “Merry Christmas”. Dit gebeurde over het Vodafone netwerk met een Orbitel 901 telefoon.

smsDe groei van de SMS ging langzaam. In 1993 was Nokia de enige aanbieder die de SMS functie standaard aan zijn telefoons had toegevoegd. In 1995 werden er gemiddeld 0.5 SMS berichten per aansluiting per maand verstuurd. Richting het jaar 2000 nam de populariteit erg toe, zo werden er op eerste kerstdag in 2006 205 miljoen sms berichten verstuurd in het Verenigd Koninkrijk.

Nu in 2013 word SMS niet zo veel meer gebruikt. Hoewel SMS voor bedrijven nog heel populair is verdwijnt de SMS voor persoonlijk gebruik steeds verder. Diensten als BBM, Whatsapp en iMessage hebben de functie van SMS overgenomen en verder uitgebreid. Nu in 2013 is 62% van alle SMS berichten die per dag verzonden worden voor zakelijk gebruik (reminders van afspraken, server meldingen etc), spelletjes, voicemail berichten of betaaldiensten. Hiermee komt het einde van de SMS misschien wel in zicht.

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: