Eyefi neemt OKDOTHIS over

Eyefi de wereldleider in digitale apps en diensten voor fotobeheer, heeft de OKDOTHIS  app overgenomen. OKDOTHIS was een van de eerste apps die het delen van ideeën tussen fotografen mogelijk maakte en die fotografen op een unieke manier inspireerde om de grenzen van hun creativiteit te verleggen. Met de overname beweegt Eyefi zich nu op een nieuw gebied van digitale fotografie: directe interactie met fotografen, om creativiteit te bevorderen en ideeën uit te wisselen.

okdt_logo

OKDOTHIS maakte het concept van een dagelijkse fotografieopdracht – een ‘DO’ – populair. Een DO is een idee of een suggestie bedoeld om creatieve inspiratie op te wekken bij fotografen. OKDOTHIS ontstond uit een samenwerking tussen Aloompa uit Nashville, Tennessee en Jeremy Cowart, alom gewaardeerd fotograaf en oprichter van See University.  In 2014 werd Jeremy uitgeroepen tot ‘Meest sociaal invloedrijke fotograaf op het internet’. Zijn werk omvat onder meer portretten van bekende artiesten als Taylor Swift, Kelly Clarkson, Tim Tebow, Sting en vele anderen.

“Wanneer ik fotografen waar dan ook ter wereld spreek, komt er altijd een gedeelde wens naar voren: het verkennen van nieuwe ideeën om vaardigheden te ontwikkelen en meer plezier en voldoening uit fotografie te halen. Deze wens stond aan de basis van de ontwikkeling van OKDOTHIS,” zegt Cowart. “Nu we onderdeel van Eyefi zijn geworden, kunnen we dit idee opschalen en OKDOTHIS beschikbaar maken voor fotografen wereldwijd.”

“We zijn erg blij dat het OKDOTHIS-team zich bij Eyefi heeft aangesloten,” zegt Matt DiMaria, CEO van Eyefi. “Het doel van Eyefi is al vanaf het begin om fotografen te assisteren bij hun workflow, waardoor hun productiviteit toeneemt en ze zich meer kunnen focussen op hun creativiteit. OKDOTHIS inspireert fotografen om elkaar daarbij uit te dagen en van elkaar te leren. Dit doen ze door gebruik te maken van de kracht van sociale interactie en betrokkenheid tussen fotografen onderling.”

OKDOTHIS daagt fotografen uit om creatiever te zijn

OKDOTHIS is een innovatieve community van fotografen, gericht op creativiteit in fotografie. De app is ontwikkeld om fotografen uit hun dagelijkse sleur te krijgen door ze een “DO” te geven – een specifieke suggestie voor een onderwerp, stemming, thema of eigenschap. OKDOTHIS moedigt fotografen aan om buiten hun standaardstijl te treden. Er zijn verschillende DO-categorieën, waaronder kunst & design, sport, werk, hoogtepunten in het leven et cetera. Enige voorbeelden van uitdagende DO’s:

– Trotseer de zwaartekracht!
– Deuren waarvan je zou willen dat ze konden praten
– Geef de essentie van een stad weer in één foto
– Tenebrisme: sterke contrasten tussen licht en donker, waarbij de duisternis overheerst in het beeld

Fotografen kunnen eenvoudig een DO selecteren en ter plekke met hun telefoon de foto maken en posten. Maar het is ook mogelijk om een volledige dag met DO’s in te plannen en met je favoriete digitale camera op pad te gaan. Nu Eyefi Cloud is geïntegreerd met de OKDOTHIS-app, kunnen fotografen de foto’s van hun digitale camera (met een Mobi wifi SD-kaart) of hun wificamera gebruiken om hun foto’s in te sturen voor een van de uitdagingen.

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: