Een SAP cursus volgen is goed voor je CV

Wereldwijd is SAP de marktleider op het gebied van ERP. Dit betekent automatisch natuurlijk ook dat er heel veel bedrijven met SAP werken. Voor de medewerker is het dus van steeds groter belang om een Cursus SAP te volgen.

Wat is SAP

Veel grote bedrijven en organisaties maken tegenwoordig gebruik van informatiesystemen en databases die ze koppelen aan hun bedrijfsprocessen, denk aan de inkoop, bevoorrading, opslag, verkoop en facturatie. SAP is zo’n systeem, het staat voor Systemen, Applicaties en Producten in gegevensverwerking.

Wat is ERP

ERP heeft als doel de productiviteit van organisaties te maximaliseren, kosten te beheersen en optimaal te voldoen aan klantwensen. ERP realiseert dit door de automatische afhandeling van logistieke, administratieve en financiële bedrijfsprocessen onder te brengen in één bedrijf breed informatie- en managementsysteem. Deze geïntegreerde automatiseringsoplossing is bekend als ERP-software. ERP-systemen zijn toepasbaar voor nagenoeg alle typen organisaties, groot en klein en zowel producerend als dienstverlenend.

SAP Cursus

Er zijn verschillende soorten van SAP-software beschikbaar, en je moet dus kijken voor een SAP cursus die het best past bij het gebied waarin jij actief bent. Zo kan je trainingen volgens als gebruiker van de SAP-software, maar als IT’er wil je natuurlijk eerder een training volgen op het gebied van het opzetten en programmeren van de SAP-installatie.

Soorten training

Hiernaast moet je kijken of je de tijd wilt nemen om een klassikale training te volgen, hiermee ben je natuurlijk veel tijd kwijt en de online trainingen zijn steeds populairder. Bij de online training doe je de training in een e-learning setup. Dit kan je dus gewoon thuis lekker op je eigen tempo doen. Hierbij ontvang je ondersteuning via e-mail als je vragen hebt. Vaak krijg je na de e-learning een kleine toets. Als je deze toets met een voldoende afsluit ontvang je natuurlijk je certificaat.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.