Duizenden Snapchat foto’s liggen op straat door hack

Door een hack van de app Snapsave, waarmee gebruikers foto’s van Snapchat op kunnen slaan, liggen mogelijk honderdduizenden Snapchat-foto’s van gebruikers op straat. Het lijkt erop dat het gebeurde via een opendir.

snapchat

Omdat de ontvangende partij Snapsave kan gebruiken, weten gebruikers niet of hun foto’s die ze via Snapchat hebben verstuurd opgeslagen zijn. Snapsave lijkt de foto’s niet alleen lokaal op te slaan, maar ook door te sturen naar een server. Volgens de Noorse krant Dagbladet hebben hackers volledige controle gekregen over de database van Snapsave.

Snapchat is een dienst waarbij gebruikers berichten kunnen sturen die na een aantal seconden automatisch verdwijnen. Met apps van derde partijen als Snapsave kunnen gebruikers berichten alsnog opslaan om later te bekijken. Tussen het materiaal zitten volgens Dagbladet ook intieme foto’s, waaronder van minderjarigen.

De hackers zouden op een besloten forum de foto’s proberen te koppelen aan gebruikers om zo een doorzoekbare database te maken. Uit een afbeelding blijkt dat de foto’s in een opendir op een site zouden hebben gestaan. Snapchat heeft nog niet gereageerd op de hack.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.