Drie dingen die je moet doen nadat je Linux hebt geinstalleerd!

Het installeren en proberen van een nieuw besturingssysteem is altijd even wennen. Vooral als je overstapt van een Windows systeem naar een Linux systeem. In deze blogpost ga ik ga 3 tips geven  die verstandig zijn om te doen nadat je een Linux systeem hebt geinstalleerd.

1.Het eerste wat je moet doen na een verse installatie is updaten, update je software en update je besturingssysteem. Nu denk je vast waarom? Nou, Linux is continu in verandering. En tussen de release die je gedownload en geinstalleerd hebt en de huidige versies kan een wereld van verschil zitten. Het updaten is in elke Linux versie makkelijk te doen vanaf de commandline of interface en je hoeft je computer er niet eens voor te herstarten! Sowieso is het handig om elke week te controleren voor updates.

2. Niemand kan zonder Flash, installeer daarom gelijk Flash. Zonder flash kan je geen spelletjes spelen op facebook of muziek luisteren op Youtube. Omdat Flash officeel geen open-source is kan het niet standaard door Linux met een installatie meegeleverd worden. Maar dit ligt natuurlijk niet aan Linux, want bij Windows is dat precies hetzelfde.

3. Download MyUnity. Hoewel Linux makkelijk in gebruik is kan het voor een beginner moeilijk zijn om alle tweaks en settings te vinden. Met MyUnity kan je heel veel instellingen aanpassen vanuit 1 menu zonder dat je hoeft te zoeken. Het is dus eigenlijk gewoon een soort configuratiescherm maar dan voor Linux!

You May Also Like

1 comment

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.