Cyberaanval toont Amerikaanse vlag

Een cyberaanval met doelwitten in Iran en Rusland liet een Amerikaanse vlag achter op computerschermen.Boven de Amerikaanse vlaggen stond de tekst “blijf van onze verkiezingen af”, aldus berichten op Twitter.

Cyberaanval

Bij de cyberaanval werden internetproviders, datacenters en een aantal websites getroffen. De hackers schakelden ook sommige apparatuur van de getroffen servers uit. “We hadden er genoeg van dat overheidshackers de Verenigde Staten en andere landen aanvielen”, aldus één van de hackers achter een betrokken e-mailadres tegenover Motherboard. “We wilden daarom een boodschap achterlaten.” De hackers troffen 200.000 routerswitches, aldus een overheidswoordvoerder in Iran die Reuters sprak. Van deze switches bevinden 3.500 zich in Iran.

Bij de hackaanval werd een kwetsbaarheid in het programma Cisco Smart Install Client misbruikt. Volgens de ontwikkelaar van de software zijn 168.000 apparaten op dit moment kwetsbaar voor een dergelijke aanval. Ditzelfde softwarelek werd eerder misbruikt door vermeende Russische hackers. Rusland wordt verdacht van hacks tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen, waarbij ondermeer e-mails van de Democratische Partij werden gestolen.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.