Atari-spel E.T. Extra-Terrestrial opgegraven in de Amerikaanse staat New Mexico.

Microsoft heeft een aantal dertig jaar oude cartridges van het oude Atari-spel E.T. Extra-Terrestrial opgegraven in de Amerikaanse staat New Mexico.

Atari_e.t_1

 Al jaren gaat het gerucht dat Atari daar een grote voorraad onverkochte E.T.cartridges had begraven. Een team filmmakers en gravers van Microsofts Xbox Entertainment Studios besloot te gaan kijken of het verhaal waar was, en vond inderdaad een aantal dozen vol Atari-spellen onder de grond. Naast E.T. werd er ook een oude joystick gevonden en een aantal andere spellen, waaronder Centipede, Space Invaders en Asteroids.

E.T. the Extra Terrestial werd net als de film in 1982 uitgebracht, als onderdeel van een deal met Steven Spielberg. Het spel werd in slechts 5,5 week ontwikkeld, en wordt over het algemeen gezien als een van de slechtste spellen ooit gemaakt. De game wordt ook genoemd als een van de aanleidingen voor de recessie in de game-industrie tussen 1983 en 1985.

Atari_e.t_2

E.T verkocht zo’n 1,5 miljoen exemplaren, waarmee het een van de meest verkochte Atari 2600-spellen is. Atari had echter een groter succes verwacht en bleef zitten met 3,5 miljoen onverkochte gamecardridges.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.