Apple wil slaapgedrag gaan meten met Apple Watch

Apple ontwikkelt een functie voor de Apple Watch waarmee het slaapgedrag van de gebruiker gemeten kan worden, schrijft 9to5Mac op basis van ingewijden.

De functie zou mogelijk volgende week uit de doeken worden gedaan tijdens het Apple-evenement op 10 september. Tijdens die presentatie worden naar verwachting ook een nieuwe Apple Watch, nieuwe iPhones en mogelijk een nieuwe iPad getoond.

Gebruikers kunnen hun Apple Watch tijdens het slapen gebruiken om de kwaliteit van hun nachtrust te meten. De functie zou onder meer registreren hoeveel een persoon beweegt, hoeveel geluid er is en hoe de hartslag verandert. De data hiervan worden opgenomen in de Gezondheid-app en mogelijk een nieuwe slaapapp voor de Apple Watch.

Omdat veel mensen hun Apple Watch ‘s nachts aan de oplader leggen, heeft Apple volgens 9to5Mac een functie ontwikkeld waarmee gebruikers worden herinnerd om de Watch voor het slapengaan op te laden.

Als een gebruiker opstaat voordat de wekker gaat, zet de Apple Watch de wekker automatisch uit. De wekker zou ook alleen nog op de Apple Watch te horen zijn, terwijl de iPhone als back-up wordt gebruikt als de drager niet wakker wordt van de wekker op de Apple Watch.

Het is niet bekend of de slaapoptie alleen beschikbaar komt op nieuwe Apple Watch-modellen. Mogelijk worden eerdere versies ook van de software voorzien. Tijdens de Apple-presentatie worden geen grote vernieuwingen van de Apple Watch verwacht.

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: