Adobe stopt met Linux PDF reader

Vanaf gisteren heeft Adobe de download link verwijderd van de Adobe reader voor Linux. Dit is opgevallen door een Reddit gebruiker toen hij Adobe reader wou installeren. Het is niet bekend wanneer precies de link verwijderd is, alleen dat het gisteren iemand opviel. En het is ook compleet niet bekend waarom de Linux versie verwijderd is.

Abobe_reader_Linux

Nu is het eigenlijk ook geen hele grote verassing dat Adobe reader stopt voor Linux. De Linux versie was eigenlijk al niet meer ge-update sinds mei 2013, en zit nog in versie 9 waar Mac en Windows gebruikers in versie 11.x zitten. Ook stopte Adobe al met Flash voor Linux in 2012, en daarna met Air in 2013.

Nu is het niet zo’n heel groot probleem dat Adobe reader stopt. Er zijn tegenwoordig goede alternatieven zoals Evince en Okular. Daarnaast was Adobe Reader voor Linux tergend langzaam en vrat heel veel RAM geheugen. Maar toch zijn er op dit moment nog verschillende sites (vaak overheid) die formulieren op hun site hebben staan waar alleen de officiële versie mee over weg kan. Voor Linux gebruikers die nog geen Adobe reader hadden zijn die formulieren nu dus niet meer te gebruiken.

Toch Adobe Reader nodig?

Maar het is niet het einde van de wereld. Wij hosten op onze server de laatste versie van de Adobe reader voor Linux (9.5.5.-1_i386). Deze is vrij te downloaden en kan gebruikt worden om toch nog Adobe op je systeem te zetten. Let wel op dat het dus oude software is en dit geheel op eigen risico is met geen enkele support van Adobe en zonder veiligheids-updates.

Download het hier

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.