Acer introduceert online Predator League-toernooi in Nederland in samenwerking met ESL

Acer en ESL, het grootste e-sportsbedrijf ter wereld, maken bekend dat de Acer Predator League voor het eerst in Nederland zal worden gehouden.

Door de Predator League naar Nederland te halen, wil Acer de groei van het gaming-ecosysteem ondersteunen. Daarnaast maakt de Predator League deel uit van Acers end-to-endstrategie die erop is gericht om nog meer aansluiting te vinden bij de e-sportsgemeenschap door het ontwikkelen van revolutionaire desktops, notebooks, monitoren en andere oplossingen. Acer en ESL organiseren gezamenlijk het toernooi en de services eromheen, zoals de exploitatie van het ESL Play-platform en het promoten van Planet9, hét e-sportsplatform voor de toekomst. De Predator League dient ook als promotiemiddel voor lokale retailpartners, die interessante promoties kunnen organiseren voor de gemeenschap. Voor deze editie is er gekozen voor MediaMarkt als exclusieve retailpartner van de Nederlandse Predator League.

“We zijn trots op de introductie van de Predator League. Dit voelt als een logische volgende stap in onze langdurige samenwerking met de Intel Extreme Masters en ESL om jonge e-sportstalenten te werven via nieuwe online formats”, geeft Hajo Blingen, Vice-President van Acer Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) aan. “Predator is als ‘s werelds grootste gamingmerk al sterk betrokken bij de CS:GO-gemeenschap en de gamersfanbase. Doordat wij voortdurend innoveren, zoals met ons nieuwe e-sportsplatform Planet9, biedt de Predator League retailpartners ook een platform om Predator-producten via exclusieve aanbiedingen te promoten richting de gemeenschap.”

De League wordt gehouden in Duitsland, Nederland, Zweden, Denemarken en het Midden-Oosten. Op een laagdrempelige manier biedt deze competitie gametalenten de mogelijkheid om hun eerste trofee te winnen met Counter Strike: Global Offensive (CS:GO) en krijgen zij een zeldzame kans om professionele coachingsessies te volgen (mogelijk gemaakt door Planet9) van de beste coaches ter wereld. De coaches zijn bekende en gerenommeerde voormalige CS:GO-spelers en -trainers, die hun expertise delen om gametalenten verder te helpen. Nooky (Duitsland), Pita (Zweden), Pimp (Denemarken), Pronax (Nederland) en hoveRR (Midden-Oosten) zijn enkele van de coaches die hun medewerking hebben toegezegd.

Het toernooi wordt online gehouden op het ESL Play-platform en heeft een looptijd van 3 weken. In deze 3 weken vinden 2 kwalificatietoernooien én play-offs plaats. De inschrijving is open vanaf vandaag (6 oktober). De eerste kwalificatieronde is op 25 oktober en de tweede op 1 november. De play-offs worden gespeeld vanaf 5 november met de finale op zondag 8 november. De halve finales en de grote finale worden live uitgezonden en gehost door influencer Toldersma, professioneel caster en e-sporter. Dit resulteert in een drie dagen durende uitzending met extra give away-acties voor de kijkers, met diverse prijzen en speciale promoties, waaronder de allernieuwste, hypermoderne Predator-gaminghardware.

“De lokale gemeenschap vormt de kern van de groei van e-sports. Het is nu belangrijker dan ooit om jonge talenten een platform te bieden waarop zij hun potentieel optimaal kunnen benutten. De Predator League fungeert als een toegangspoort voor iedereen die de route naar succes in de e-sports wil volgen. Acer blijft investeren in de groei van e-sports op de lange termijn. Wij zijn blij dat we onze samenwerking met Acer verder kunnen uitbreiden en dat we hen kunnen helpen bij het lanceren van hun eerste online competitie in EMEA”, aldus Ralf Reichert, CEO van ESL.

“We zijn er trots op dat we, in samenwerking met ESL, de Predator League naar onze CS:GO-fans in Nederland kunnen brengen en dat we onze retailpartner MediaMarkt een nieuw format kunnen bieden voor interessante aanbiedingen”, aldus Bart Janssen, Country Manager van Acer Benelux.

In schrijven kan via esl.gg/predatorleaguenl. Hier vind je ook meer informatie over het toernooi.

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: