Acer heeft vandaag de nieuwe Liquid Jade Primo aangekondigd

Acer heeft vandaag de nieuwe Liquid Jade Primo aangekondigd, een premium 5,5 inch smartphone met Windows 10 Mobile. De Liquid Jade Primo biedt dankzij Continuum ultieme productiviteit voor professionals, waarbij universele apps van Windows 10 zorgen voor een pc-achtige beleving als de smartphone verbonden is met een tweede scherm.

20163-acer-liquid-jade-primo-w10-landscape-568a8b6a3ad5e

Liquid Jade Primo heeft een elegant ontwerp

De Acer Liquid Jade Primo beschikt over de bekroonde Liquid Jade designtaal van Acer en heeft verder elegante en strakke contouren, een iets gebogen achterkant die daardoor gemakkelijk in de hand ligt, en een ergonomisch 2.5D Corning® Gorilla® Glass-scherm. De achterzijde en de omlijsting aan de voorzijde hebben een subtiel structuurpatroon, terwijl superstrakke stootranden de smartphone een nog gelikter uiterlijk geven. De ronde microfoon en de camera aan de achterzijde, die zijn overgenomen van de Jade-familie, dragen bij aan de elegante uitstraling.

Meervoudig multitasken

Met een USB Type-C monitor, draadloze display-accessoires, of het Display-dock, kan de Liquid Jade Primo met Windows 10 Universele Apps zorgen voor een pc-achtige beleving op een extern scherm. Het kan als touchpad of als virtueel toetsenbord worden gebruikt, maar er kunnen ook een toetsenbord en muis op worden aangesloten zodat er gemultitaskt kan worden op zowel het schermpje als op het externe scherm; hierdoor worden opeens gebruikscenario’s mogelijk als:

  • De smartphone verbinden met een tv of monitor in hotels of op andere plekken onderweg voor productiviteitsintensieve applicaties, zodat de zwaardere laptop thuis kan blijven;
  • Slides projecteren naar een projector of op een groot scherm, terwijl de “Presenter View” op de smartphone te zien is;
  • Filmpjes op de tv afspelen en tegelijkertijd andere apps op de smartphone gebruiken.

De Liquid Jade Primo beschikt over een schitterend 5,5 inch Full HD AMOLED-scherm dat 100% van het NTSC-kleurenspectrum ondersteunt, met een contrast van 10000:1 en een kijkhoek van 176 graden. Een hexa-core Qualcomm® Snapdragon™ 808-processor, gecombineerd met 3 GB RAM en 32 GB aan intern geheugen zorgt voor het krachtige prestatievermogen dat nodig is voor multitasken, terwijl downloaden met LTE Cat. 6- en 802.11ac MIMOverbindingsmogelijkheden moeiteloos verloopt. De 21MP f/2.2 auto-focus camera aan de achterzijde heeft dual LED flash en maakt het filmen van opnames tot wel 4K (3840 x 2160) mogelijk, en de 8MP f/2.2-camera aan de voorzijde beschikt over een groothoek van tot wel 84 graden, terwijl opnames kunnen worden gemaakt van tot wel Full HD 1080p.

Het begin van excelleren

Om de warmte te verminderen die het intensieve multitasken met zich meebrengt, beschikt de Liquid Jade Primo over een geavanceerd koelsysteem dat op efficiënte wijze de warmte bij de processor wegneemt, terwijl ook de algehele temperatuur aan de achterzijde wordt verlaagd. Voor een slankere behuizing wordt de antenne van de Liquid Jade Primo gemaakt met behulp van laser direct structuring (LDS)-technologie, waardoor de antenne in de achterkant wordt geïntegreerd. Wat ook bijdraagt aan het slankere profiel is de on-cell touchtechnologie, waardoor de touchlaag naar het buitenste glasoppervlak van het scherm wordt verplaatst en een onderliggende touchlaag niet nodig is.

Beveiliging en apparaatbeheer op ondernemersniveau

Met BitLocker-technologie op Windows 10 Mobile is het mogelijk om alle gebruikersdata die op het interne geheugen van de Liquid Jade Primo worden opgeslagen volledig te versleutelen, waardoor het apparaat beschermd is tegen aanvallen op hardwareniveau. Voor zakelijke gebruikers ondersteunt de Liquid Jade Primo ook apparaatbeheeroplossingen als Open Mobile Alliance Device Management (OMA DM) v1.2 en Microsoft Intune, zodat IT-personeel de productiviteit van gebruikers kan ondersteunen, terwijl bedrijfsinformatie wordt beschermd.

Prijzen en beschikbaarheid

De Acer Liquid Jade Primo is in februari beschikbaar in EMEA met prijzen vanaf € 569,-. De Liquid Jade Primo kan apart worden gekocht, samen met het Display-dock, of als Desktop Kit met een extra toetsenbord en muis. Specificaties, prijzen en beschikbaarheid variëren per regio. Ga voor meer informatie over beschikbaarheid, productspecificaties en prijzen in specifieke markten naar www.acer.com om contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Acer-kantoor of de Acer-retailer.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.