802.11ac Wat is dat?

De laatste week is er veel gebeurd op technisch gebied met de presentaties van Apple, Microsoft, HP en de vele andere. Een groot deel van de mensen waren massaal blij met alle nieuwe dingen die aangekondigd zijn. Vooral de Apple fans waren echt helemaal blij met de grote veranderen. Echter de grootste verandering word niet besproken. Apple, Microsoft en HP komen met ondersteuning voor het 802.11ac netwerk.

Het 802.11ac netwerk i de volgende generatie WiFi netwerken. Voor de mensen die het precies willen weten: De vijfde generatie. Hoewel het nog niet uitgerold is, is al wel bekend dat dit de grootste veranderingen op WiFi gebied gaat veroorzaken. Hoewel de onderdelen er duur voor zijn is ondersteuning voor 802.11ac iets wat je echt wilt!

802.11ac is sneller dan de nieuwste standaard 802.11n. Het is ontworpen voor snelheden tot 1.3Gigabit per seconde. Dat is meer dan 2x zo snel dan het huidige 802.11n. Daarnaast is het signaal stukken sterker en veel stabieler.

Hoewel het verwacht word dat pas in 2015 overal in gebruik word gaan steeds meer leveranciers nu al support geven. En dan hebben we het niet alleen over laptops en tablets die het nu al ondersteunen. Ook de Samsung Galaxy Mega, HTC One, Asus Padfone Infinity zijn toestellen die nu al ondersteuning gaan bieden.

Als de WiFi routers beschikbaar zijn wacht dan niet, wie wil er nou niet genieten van een WiFi verbinding die voelt als een bekabelde verbinding?

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.