28% van de ouders maakt zich zorgen over schadelijke online content

Helaas is niet alles op het internet geschikt voor kinderen en de hoeveelheid schadelijke content neemt snel toe. Zeker in tijden zoals nu met de coronacrisis. Meer dan een kwart van de ouders (28%) met een kind tussen de zeven en twaalf jaar oud, maakt zich dan ook zorgen. Zij beschouwen gewelddadige en seksuele inhoud als de belangrijkste online risico’s voor hun kinderen. Zo blijk uit Kaspersky’s Family Report.

Om het risico dat kinderen op ongepaste inhoud stuiten te verkleinen, probeert meer dan een kwart van de ouders (28%) de tijd die kinderen online doorbrengen te reguleren. Meer dan de helft (58%) vindt dat ze het internetgebruik van hun kinderen moeten controleren. Toch kunnen kinderen per ongeluk toegang krijgen tot schadelijke inhoud. Software voor ouderlijk toezicht kan de risico’s van het tegenkomen van online schadelijke inhoud tot een minimum beperken.

Tips ouderlijk toezicht apps
Hoe kies je de juiste applicatie voor ouderlijk toezicht? En misschien nog wel moeilijker; hoe leg je aan je kinderen uit waarom dergelijke software nodig is? Kaspersky raadt aan de volgende stappen te nemen:

  • Zorg ervoor dat alle software voor ouderlijk toezicht die je installeert, wordt ontwikkeld door een gerenommeerd bedrijf. Dan ben jij gerustgesteld en jouw kind kan veilig online blijven.
  • Controleer of de applicatie voor ouderlijk toezicht de optie heeft om later te configureren. Dit biedt namelijk de mogelijkheid om instellingen aan te passen aan jouw voorkeuren.
  • Check of de app verschillende opties heeft om de activiteiten van jouw kind online te controleren – zoals blokkeren, waarschuwen of gewoon gegevens verzamelen. Zo kun je zelf bepalen wat het beste werkt voor jou en jouw kind.
  • Bekijk welke andere functies de software voor ouderlijk toezicht biedt. Verschillende apps beschermen je kind niet alleen, maar ook offline – in de echte wereld. Dit kan bijvoorbeeld met GPS. Hiermee is het mogelijk te volgen waar je kind is en je kunt instellen hoe laat je kind op een bepaalde plaats moet zijn (bijvoorbeeld school, buitenschoolse activiteiten, enz.).
  • Maak er geen geheim van dat je software op het apparaat van je kind installeert en probeer de dialoog hierover aan te gaan met je kind.
Kaspersky kleurplaat
Naast online bescherming, biedt Kaspersky ook graag offline fun en ontwikkelde daarom een kleurplaat. Kinderen krijgen zo even pauze van het scherm. De kleurplaat is hier te downloaden.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.