Afgelopen zaterdag 16 november is Sinterklaas weer aangekomen in Nederland. Met de Sint arriveerde zijn digitale hulpsint ‘Sintbot’ ook weer op het Nederlandse web. Chatbotbedrijf Watermelon introduceerde vorig jaar Sintbot. Via de website sintbot.nl hebben in 2018 maar liefst 20.000 kinderen via een intelligente chatbot gecommuniceerd met deze hulpsint. Door gebruik te maken van machine learning is de database dit jaar uitgebreid met 800 vragen en is deze keer een easter egg toegevoegd.
Sintbot geeft kinderen de mogelijkheid via de website open vragen te stellen over het Sint Nicolaas feest. Zo kunnen ze bijvoorbeeld vragen hoe oud de Sint is, wat ze dit jaar als cadeau krijgen of hoeveel Pieten de Sint heeft. Sintbot geeft op iedere vraag direct een antwoord.
Meest gestelde vragen
In 2018 waren de meest gestelde vragen aan Sintbot, ‘Krijg ik een cadeau?’ en ‘Wat voor cadeau krijg ik?’. Door alle vragen van vorig jaar te verwerken zijn dit jaar achthonderd vraagvariaties plus honderd antwoorden toegevoegd. Totaal zijn nu ruim 1000 vragen mogelijk. Vorig jaar werd Sintbot totaal geraadpleegd door 20.000 kinderen. Samen hebben deze kinderen Sintbot veel slimmer gemaakt.
Bijzondere vragen heeft de chatbot van Sinterklaas ook ontvangen in 2018. Zo hebben hebben kinderen aan Sint gevraagd of hij hun huiswerk kan maken, stroopwafels lekker vindt of zelf ook het Sinterklaas journaal kijkt.
Sintbot deelt cadeautjes uit
Nieuw dit jaar is dat Sintbot net als de echte Sint ook cadeaus uitdeelt. Door heel specifieke vragen te stellen komen kinderen bij een easter egg uit en kunnen ze een cadeautje winnen. Alexander Wijninga, CEO en mede-oprichter van Watermelon over Sintbot, “Vorig jaar hebben wij Sintbot geïntroduceerd om op een laagdrempelige en ludieke wijze toepassingsgebieden te laten zien voor chatbots. Door vragen te stellen aan Sintbot over Sinterklaas weten ze nu veel meer over dit oer-Hollandse feest. En voor de kinderen die dit jaar Sintbot raadplegen is het goed om te weten dat ze nu nog veel meer vragen aan Sintbot kunnen stellen.”
Kinderen (en hun ouders) kunnen chatten met Sintbot via sintbot.nl.